Din kurv
Luk alternativ Ikon
fragt fra 39,- | levering 1-3 dage ​| gratis fragt v. 499,- FRAGT fra 39,- | LEVERING 1-4 DAGE | GRATIS FRAGT v. 499,- | 14 DAGES RETURRET

5 lækre tips til indretning af terrassen eller havestuen

Pil tynd venstre Ikon Pil tynd højre Ikon
5 lækre tips til indretning af terrassen eller havestuen

Med få, enkelte tiltag kan du indrette din terrasse, altan eller havestue, så den fremstår smuk og med et eksklusivt udtryk.

Elsker du også boligindretning, og går du op i at have et hjem, der fremstår smukt, hyggeligt og gerne med lidt ekstra luksus, så har du det ligesom mig.

Måske kan du så også nikke genkendende til, at når sommeren (endelig) kommer, så får indretningen på terrassen ikke helt samme kærlige overhaling, som resten af din bolig har fået? 

Sådan var det for mig i mange år...

Jeg synes, at det var lidt besværligt at skulle indrette en terrasse, når man aldrig rigtig vidste, hvad vejret bød på, og samtidig synes jeg heller ikke, at jeg ville bruge alverden på pynt og indretning, som jeg kun brugte nogle få måneder om året.

Så min udeindretning bestod af enkle havemøbler, en parasol og et par semi-forsømte plantekrukker.

Det har jeg ændret på siden.

Luksus både ude og inde

For sagen er, at jeg ELSKER at være ude. Fra midt april til midt oktober er jeg stort set ude i alle mine ledige timer, hvis vejret tillader.

Altså halvdelen af året!

Det gik op for mig for et par år siden.
At jeg altså brugte næsten ligeså meget fritid i haven, som inde i boligen, og nu, efter vi er flyttet ud på landet på en gård, er det muligvis blevet til endnu flere timer.

Den erkendelse fik mig til at indse, at mine uderum er lige så vigtige for mig som mine inderum, og et velindrettet uderum gør udelivet endnu mere skønt.

Det behøver ikke være en KÆMPE udskrivning at indrette lækkert udendørs.
Du kan starte i det små og så bygge på henad vejen.

 

Mine 5 bedste tips til terrassen

Her får du mine 5 bedste tips til lækker indretning udendørs - uanset om du er ejer af en altan, en terrasse eller også har en havestue/orangeri.
Start med det, der giver bedst mening for dig lige nu:

1. Store planter i store krukker:

Ja, det er faktisk et råd i sig selv: Tænk stort!

Alt for mange har et par små potteplanter med en lille blomst her og der, men små effekter giver ikke meget stemning og rumfornemmelse med himlen som baggrund. Din terrasse skal fungere som et rum i sig selv og uden vægge omkring, skal dine indretnings-emner altså skabe rummet.

Derfor vil jeg klart anbefale, at du i stedet anskaffer dig nogle store krukker og skjulere og planter nogle større planter i dem.

Det kan enten være små træer, som fx:

  • oliventræer
  • figen
  • eucalyptus
  • eller små nåletræer

Det kan også være flotte græsser eller småbuske som fx

  • Pampasgræs
  • eller buksbom

Kan du bedst lide blomster i dine krukker, vil jeg anbefale store, buskede blomster - her er en af de mange arter hortensia altid et godt bud, men hibiscus eller silkehale er også smukt.

Jeg er selv ret vild med lavendler - både direkte i jorden og i krukker. Skal du have lavendler i dine krukker, er det flottest, hvis du planter flere planter i én store krukke. Det har jeg gode erfaringer med - det bliver SÅ flot, når de vokser sig store.

stor fransk skjuler chic antique

 

2. Brug puder i havemøblerne

Dette er nok mit eget favorit-tip!
Sikke en opgradering min terrasse fik, da mine havemøbler ikke kun havde de obligatoriske siddepuder i, og så er det nok også det nemmeste tip af dem alle.

Smukke pyntepuder - gerne forskellige og gerne med et snert af boheme, giver dine havemøbler et LANGT mere hyggeligt og luksuriøst look. OG de gør det også langt mere komfortabelt at sidde i havemøblerne længe.

Det er SÅ nemt, og det gør en kæmpe forskel, uanset hvilken type havemøbler, du har på terrassen.

Jeg har både puder på terrassen og i havestuen. Dem på terrassen hiver jeg lige med ind om aftenen, når vi går ind. Så bliver de ikke fugtige af dug eller regn.

Sofapude med frynser

 

3. Gør terrassen til et rigtig rum med lanterner

Igen - tænk stort! Når det kommer til pynt på terrassen, så skal der altså lidt volumen til for at skabe den ønskede fornemmelse af rum og hyggehule.

Lanterner er faktisk noget af det, der er allervigtigst for mig, når jeg indretter min terrasse og min havestue. Jeg elsker det lys, de giver, når mørket falder på, og de er absolut blandt de elementer, der giver mest luksusfølelse, når man vælger nogle rigtig store og smukke lanterner.

Om du vælger at bruge ægte stearinlys eller udendørs LED-stearinlys, så vælg i hvertfald de store bloklys, der størrelsesmæssigt passer til lanternerne.

Jeg er nok mest til rigtige stearinlys i havestuen og LED-lys på terrassen. De ægte lys bliver hurtigt lidt "snaskede" udenfor.

Stor lanterne fra Chic Antique

 

4. Sæt et fad på havebordet

Potteplanter hører ikke rigtigt hjemme på havebord, hvis du spørger mig. Jord der flyder udover, når det regner på et bord, hvor man skal sidde og spise senere, er ikke optimalt.

Men det ser lidt tamt ud med et helt tomt havebord, hvis man ellers har indrettet et lækkert uderum. Jeg foretrækker løsninger, som ikke hele tiden kræver arbejde - og for mig fungerer det rigtig godt at have et stort flot fad stående på bordet. Blot til pynt.

Størrelsen og typen af fadet, skal selvfølgelig afstemmes med resten af indretningen på din terrasse. Et lille lounge - eller sidebord skal selvfølgelig have et mindre fad, hvor du kan give den mere gas med størrelsen på et stort udendørs spisebord.

Et lille bonustip kan være, at du kan pynte fadet lidt, når du skal have gæster:

  • Bloklys er oplagt - gerne i flere størrelser med samme farve.
  • Tørrede blomsterhoveder er også smukt på et fad
  • Er fadet dybt, er flydelys virkelig et hit - gerne sammen med friske blomsterhoveder.

Der skal så lidt til at pynte festligt op, når først grundindretningen er på plads.

Rundt fad med mønster

 

5. Forlæng aftenerne med lune tæpper

Vil du forlænge de skønne sommerdage med en time eller tre, så er det en god idé at tilføre nogle skønne, lune tæpper til din terrasse-indretning.

Jeg er storfan af VIRKELIG tykke tæpper, og jeg har en forkærlighed for dem med velour, jeg er generelt ret glad for velour :) At sidde ude sent med et dejligt, varmt tæppe trukket helt op under næserne er indbegrebet af sommerhygge.

Hav gerne flere tæpper liggende, som du og dine gæster frit kan bruge, når der er en lille brise, eller når solen er gået ned. 

De pynter, sammen med pyntepuderne, også gevaldigt i havemøblerne, og de bidrager perfekt til den dér lækre hyggehule-stemning.

rosa velour plaid

Find lækre ting til indretning af terrassen, altanen eller havestuen >>