Din kurv
Luk alternativ Ikon

Sådan undgår du, at havekrukken vælter

Pil tynd højre Ikon
Sådan undgår du, at havekrukken vælter

Hvis du, som os, har en forkærlighed for store krukker udendørs, så har du måske også oplevet, at krukken væltede - måske i blæsevejr, måske fordi katten satte af på den, eller som her på gården, fordi råbukken lige skulle gevir på den?

Resultatet kan i værste fald være en ødelagt krukke, og i bedste fald ødelagte blomster og jord over hele terrassen. Begge dele er rigtig ærgerligt, men med et enkelt råd, kan du faktisk helt undgå, at dine krukker vælter.

Et godt råd, der også virker på krukker af let materiale

De seneste par år, er der blevet produceret flere og flere smukke havekrukker i lettere materialer. Hvor det før var typisk i terracotta eller sandsten, findes der nu også store havekrukker i pladejern, flettet rattan eller lette genbrugsmaterialer, der også kan bruges udendørs.

Disse typer krukker er naturligvis noget mere udsat for at vælte. Uanset om kæledyrene har været i dem, de vilde dyr eller det er en storm, der har væltet dem omkuld, så skal der ikke så meget til, hvis krukkens materiale er let.

Undgå at krukken vælter

Dette råd har vi selv brug i årevis, og det kan være, at du selv allerede bruger det, og så ved, at det virker!

Der er faktisk 2 måder, der kan bruges. Hvilken én, du skal bruge, kommer lidt an på, hvilken type og størrelse krukken er i, samt hvilke materialer, du har til rådighed.

Shop krukker og potter her

Sådan gør du!

Når du har fundet krukkens plads (og dette er vigtigt, for den er ikke sådan at flytte efterfølgende), og der skal planter i, gør du følgende, INDEN du kommer jord og plante i:

  1. Er krukken bred, skal du bruge 1-3 gamle fliser - alt efter størrelse på fliser og krukke, som du lægger i bunden af krukken, inden du fylder jord i og begynder at tilplante den. Du kan også vælge at knække fliserne over en gang eller to, inden du placerer dem i krukkens bund.

  2. Har du ingen fliser, eller fungerer fliser ikke på grund af krukkens form, kan du bruge sten. Ikke småsten, men mindre marksten. Fyld bunden op med denne type sten, indtil krukken er godt tung - derefter fylder du jord i og planter, som du plejer.

Det er enkelt, men det virker! Vi bor på åbent land og gården ligger højt, så det suser en del ind i mellem, derudover har vi 2 frække staldkatte og en gavtyv af en unghund, og dette trick har gjort, at vi helt undgår væltede krukker.

Samtidig fungerer denne form for 'bundfyld' også som dræn i dine krukker, så overskydende vand ikke drukner planten ved store regnskyl.

God fornøjelse med havearbejdet!